Thursday, February 11, 2010

Kult ov Azazel - Destroying the Sacred (2009)


1. The Plagues Of Humanity
2. Conquer & Decimate
3. Ancient Evil
4. Angel Of Fatal Winds
5. Slaughter The Prophets
6. Gutting Religious Heritage
7. Destroying The Sacred
8. Nocturnal Blasphemy
9. Storming The Gates
Bonusspår: Hang the Pope (Nuclear Assault cover)

Xaphan - Sång, gitarr
Xul - Bas, sång
Hammer - Trummor

Kult Ov Azazel är ett av amerikas bästa black metalband. Mer eller mindre kultförklarat från sin undergroundtid för sin stenhårda, toksnabba black metal av klassiskt snitt.
Kult Ov Azazel har, trots diverse medlemsbyten fram och tillbaka lyckats behålla sitt sound och stil genom åren och de som en gång börjar gilla bandet tenderar att fortsätta med det. För övrigt så har Xul valt att, åtminstone för en period, lämnat bandet. Den gamla bassisten VJS har ryckt in som livemedlem. Detta skedde efter att Destroying the Sacred blivit inspelad.

Destroying the Sacred är bandets femte fullängdare och det visas absolut inga tendenser på nedtrappning jämfört med tidigare alster. Det går oftast fort som fan med gitarrer som tremolo-surrar hela tiden, bas som mullrar på i samma stuk och trummor som ger prov på blast beats i icket föraktfullt tempo. Musiken jämförs av många med både Marduk och Dark Funeral just pga tidigare nämnda mening, och jag håller till viss del med. Det låter mer svenskt än amerikanskt i alla fall. Det enda som stör mig lite granna är Xapha´s sång, som ger mig hosta bara jag hör honom. I övrigt är skivan väl värd en genomlyssning eller två.

http://www.kultovazazel.com/
http://www.myspace.com/kultovazazel

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home