Saturday, December 26, 2009

Belphegor - Walpurgis Rites - Hexenwahn (2009)


1. Walpurgis Rites
2. Veneratio Diaboli - I Am Sin
3. Hail The New Flesh
4. Reichswehr In Blood
5. The Crosses Made Of Bone
6. Der Geistertreiber
7. Destroyer Hekate
8. Enthralled Toxic Sabbath
9. Hexenwahn - Totenkult

Helmuth - Sång, gitarr
Serpenth - Bas, sång
Morluch - Gitarr

Österrikes tuffaste exportvara Belphegor är tillbaka med sin 8:e fullängdare. Bandet började som ett rent dödsband men har med tiden gått mer och mer mot black metal. Walpurgis Rites - Hexenwahn är en fortsättning där Bondage Goat Zombie tog slut. Det är lika fett, det är lika tufft, det är lika brutalt. Trummor smattrar som skålarna en helt vanlig svensk midsommarafton, sången är growlande och gitarrer surrar på i både brutalt tunga riff och snabba partier. Ibland är riffen helt genialiska. Även om det oftast är rätt enkla grejjer vi talar om är själva uppläggen helt perfekta och man rycks med i en mörk och dyster värld där ljuset förlorat och allt har gått åt helvete. Typ.
Bondage Goat Zombie hade en sjukt tung låt vid namn Sexdictator Lucifer. En långsam och malande låt där Helmuth vrålar på taktfast tyska. Även denna skiva har en sådan låt, nämligen Der Geistertreiber. Tyvärr blir det inte alls lita brutalt denna gången, men försöka duger väl. Der Geistertreiber låter mest bara Rammstein, och det är ju inte så jävla tufft att det skriker om det...

Walpurgis Rites - Hexenwahn har fått en del kritik på nätet. Gemensam nämnare för sådana recensioner är att dom är skrivna av dödsskallar som bara vill ha tillbaka Belphegor anno 1995.
Själv tycker jag att skivan är en av årets bästa, även om den inte är fullt lika bra som föregångaren.
Och förresten. Det går att få tag på ett limiterat ex av skivan via Nuclear Blast´s mailorder (om den inte har hunnit ta slut nu). Då får du skivan i en trälåda och det följer med en handgranat på köpet. Hur brutalt är inte det?

http://www.belphegor.at/
http://www.myspace.com/belphegor

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home