Friday, November 06, 2009

Immortal - All Shall Fall (2009)


1. All Shall Fall
2. The Rise of Darkness
3. Hordes To War
4. Norden On Fire
5. Arctic Swarm
6. Mount North
7. Unearthly Kingdom

Abbath - Sång, gitarr
Apollyon - Bas
Horgh - Trummor

Norska kultbandet Immortal verkar vara lika ostabila som en D-link router. När dom är bra är dom riktigt jävla bra. Exempel på bra skivor är Pure Holocaust och Battles in the North. Bägge suveräna skivor. Även på senare tid har dom lyckats någon gång, men tyvärr händer det också att det släpps totalt värdelösa Immortalplattor.
We Own the Mountains är ett exempel på detta.

Större delen av skivan består av totalt meningslös metal som jag vägrar kalla black. Ena låten efter den andra, i samma stuk. Har dom använt samma tryckplåtar när dom skrev låtarna månne? Gitarr och bas kör på med samma slags riff låt ut och låt in. Trummorna är så förutsägbara att man kan sitta och trumma med fastän man aldrig hört låten förut. Helt kasst!
Abbath kör på med konceptet vinter, berg, is, kyla och skit. Ett recept som Immortal alltid kört med och det är väl inget fel med det. Sången i sig däremot låter oengagerad och trist. Mest bara prat med kraxig röst. Kasst även det.

Och när jag ändå håller på, varför envisas horgh och Apollyon ha så abnormt ful corpsepaint?

En stor fördel är dock att bandets poser på bilderna ser någolunda normala ut för en gångs skull. Annars brukar dom ju stå och se ut som att dom först skitigt ner sig och sedan har kabeln frusit fast i kallingarna och medlemmarna blir ilskna för att det skaver mot röven.
Nä, nu får Immortal skärpa upp sig och börja lira musik igen, för den här typen av snäll och enformig metal går inte allt hem hos en som vill ha riktig black metal.

http://www.immortalofficial.com/
http://www.myspace.com/immortalofficial

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home