Monday, January 29, 2007

2+2=7?

I Norran den 22/1 kunde man läsa att duktiga MATtesnillen vid Umeå Universitet gjort en stor undersökning och kommit fram till att man inte tjänar på att storhandla. Dom baserar detta förnuftiga resultat på att folk är usla på att räkna ut hur mycket mat man lyckas käka upp på, låt oss säga, en månad.
Detta resulterar i att en massa mat måste kastas bort istället för att komponeras ihop till en för gommen förtjusande anrättning, och därför förlorar man snarare än tjänar på att just storhandla.
Nu tänkte jag bara ta chansen att upplysa herrar mattesnillen om att man får kasta bort mat om man handlar 1 ton sallad, 8 kubik mölk och 6 ton limpa, varesig om man storhandlar eller om man kutar in på affär´n 5ggr/veckan.
Om man måste påpeka något sådant för dagens forskare lär det nog inte bli några inhemska Nobelpris i ekonomi ett tag framöver...
Däremot tycks rikspuckon bli allt vanligare!

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Får och får, det här är en fråga om att folk lägger mer pengar på mat som de sedan inte äter upp om de har storhandlat än om de har köpt precis vad som behövs varje dag. Ett rent faktum, det har inget att göra med vad man får och inte får.

Friday, February 09, 2007 7:46:00 PM  
Blogger Pan said...

Ja, men om man är så jävla dum så får man skylla sig själv! Folk som har någolunda vett och sans kan räkna ut hur mycket man bör handla utan att måsta kasta bort en massa mat.
Precis som Pure Black Evil skrev!

Thursday, February 15, 2007 9:53:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nej. Det "Pure Black Evil" ville framföra var att det skulle vara tillåtet att kasta mat, något denna beräkning inte handlade om alls. Det var universitetsfolket - och inte denna "Pure Black Evil" - som menade att folk inte kan räkna ut hur mycket mat som behövs varje månad.

Thursday, March 08, 2007 3:45:00 PM  
Blogger Pure Black Evil said...

Emmmhh..... Nej, vad får du det ifrån??

Vad jag menar är precis tvärtom mot vad du skriver, och hur du kan skriva så fattar nog ingen annan är du.

Jag menar: Handlar folk varje dag på närmaste affär så blir det dyrt.
Storhandlar man på en stor affär (billig) blir det billigt.
Storhandlar man på stor (billig) affär och äter inte upp maten, utan kastar bort den så blir det också dyrt. Så enkelt är det.

Då kan hur många universitetsfjantar som helst komma och påstå att det blir billigare att handla ofta, det är inte korrekt. Punkt!

Över och ut!

Friday, March 09, 2007 2:47:00 PM  

Post a Comment

<< Home