Friday, January 05, 2007

The Iron Maidens - World´s only female Tribute to Iron Maiden



Iron Maiden är nog ett av dom metalband som har dom allra flesta tribute- och coverband. Dock skryter The Iron Maidens över att dom är det enda kvinnliga tributbandet. Fem stycken amerikanska musiker som har fått ett flertal priser för deras insatser som coverband. Dom spelar låter från hela Iron Maiden´s karriär och gör det på ett sätt som bara kan ses som väldigt seriöst. Låtarna är alla välspelade och dom är tajta ihop.



The Iron Maidens bildades 2001 och består av:


Aja "Bruce Chickinson" Kim - sång


Linda "Nikki McBURRain" McDonald - Trummor


E "Adrienne Smith" - Gitarr


Sara "MiniMurray" Marsh - Gitarr


Wanda "Steph Harris" Ortiz - Bas

Vad tycker jag om skivan ifråga då? Jo, förbannat tråkig! Visst, dom kan sina Maidenlåtar, men dom spelar låtarna exakt som orginalet gör, fast med ett fruntimmer på sång, och rent ärligt, det finns inte ett fruntimmer i världen som gör det bättre än Bruce Dickinson gör.


Alla låtar sitter som ett smäck, fast när dom gör det så exakt som grabbarna gör det istället för att försöka göra det till någonting eget blir det det bara fruktansvärt långtråkigt. Det är som att lyssna till när syrran skrålar till din Powerslave-platta. Inte så himla kul helt enkelt. Skit i den här skivan och lyssna på gubbarna istället. Det finns bättre saker att lägga pengarna på.





http://www.theironmaidens.com/index.html

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home