Thursday, January 04, 2007

Kändisar


Kändisar. Detta fenomen som visar att vissa människor är värd mer än andra, gärna bara pga att dom gjort någonting helt fantastiskt otroligt bra. Eller...??

Vid en närmare eftertanke känns det lite som att det finns kändisar och kändisar. Låt mig ta några exempel:

Carolina Gynning. Blev jättekänd när hon visade hur ett täcke kan uppföra sig i tv. Nu visar hon (återigen i tv) hur en människa kan vara helt utvecklingsstörd utan att själv veta om det.
Skulle hon inte ha stämplat fast ögonen i pannan skulle dom ha ramlat in i tomrummet därbakom för länge sedan.

Paris Hilton. Visar att man kan 1) bli jättesnygg trots att man ser ut som en trafikolycka. 2) Att man kan sjunga jättebra trots att man låter som en misshandlad dvärg. 3) Få vara med i allehanda tvprogram trots att folk insett att de får bättre åsikter om saker o ting om man frågar en normalintelligent pall. 4) Att man kan komma såhär långt utan att faktiskt kunna räkna till fyra.

Enrique Iglesias. Jättekänd son till en ännu jättekändare pappa. Enrique säljer skivor som bara den, trots att han varken kan skriva låtar eller sjunga. Men folk tycker tydligen att han är en jävel på att kopiera texter och kraxa...?

Darin. Känd finalist i Idol 2004. Darin är kändis därför att han lyckades sjunga trots att han hade tillräckligt med räls i käften för att göra kustbanan avundsjuk. Visst lät det fördjävligt, och visst kunde han bara uttala nästan 3 ord på engelska korrekt, men vad fan... 15.000 fjortisar kan väl inte ha fel... eller.....??

Jämför ovan med

Ingemar Stenmark. Mannen som kammade hem 2 OS guld, 1 OS brons, 3 WM guld, 1 WM silver, 86 världscupsegrar osv osv osv osv. Ja, han är värdig kändis.

Thomas Wassberg. Har tagit OS guld, WM guld, SM guld och en massa annat. Visade dessutom på ett värdigt sätt att man kan vara en vinnare trots att en liter snor hänger i skägget. Han är helt ok som kändis.

ABBA. Har sålt drygt en halv miljard skivor. Sjunger dessutom korrekt engelska! Välförtjänta kändisar.


Vad är det som gör att man inte behöver kunna någonting nuförtiden och ändå bli jättekändis?
Är stora tuttar och tom skalle ett krav?
Måste man vara rik och inte tveka en sekund att släppa en platta med skönsång som inte ens låter bra för en aspackad, stendöv näbbmus?

Beats me.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home