Monday, January 29, 2007

Dominion - Born God and Aware (2006)

Det svenska bandet Dominion består endast av gitarristen/vocalisten Victor Brandt och trummisen Jocke Olofsson. Ändå spelar dom teknisk deathmetal så det låter som vilket femmannaband som helst. Teknisk döds i samma skola som Morbid Angel och Belphegor, med en fet ljudbild som aldrig släpper taget, grov sång och en hel del tekniskt makemang på gitarren. Gillar man tidigare nämnda band så gillar man säkert Dominion. Själv tycker jag att det är jävligt bra ett tag, men i längden så är alla ljud, gitarrslingor och utsvävningar lite jobbiga.
Att Dominion dessutom skryter som den värsta hästskojare på 1890-talet gör mig inte mer positiv, utan undrar snarare om det handlar om förvuxna 14-åringar.
Born God and Aware är Dominion´s första släpp. Inte ens en demo har gått ut tidigare, och Viktor meddelar via hemsidan att dom inte tyckte att det var lönt/det dög inte med mindre när dom hade material för en fullängdare.
Vidare kan man läsa på hemsidan att Viktor och Jocke är fenomenala, fantastiska och gudalika musiker som inte förtjänar mindre än ett litet kungadöme för sina insatser...typ...
På det hela taget är Born God and Aware en helt ok platta. Varken mer eller mindre.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home