Wednesday, June 25, 2008

Battalion - Welcome to the Warzone (2008)


Belgiska Battalion har sedan 2001 förgyllt omvärlden med old school death metal i klassisk amerikansk anda. Tungt malande och tidvis hyffsat snabba tunga riff som dånar fram likt en stridsvagn i irak.
Tidigare har texterna enbart handlat om kriget och dess konsekvenser, men på Welcome to the Warzone avhandlas även gängvåld, medicinska errors och annat. Ingenting som är nytt för ett ordinärt death metal-fan dock.

Bandet har haft några förändringar i sin line-up sedan starten, men i dagsläget består dom av Ruben Luts - sång, Pieter Vandeputte - Gitarr, Kristof - Bas och Erwin Schellekens - Trummor.
Alla dessa herrar visar upp tekniska kvalitéer och på det hela taget så är hela skivan ett välpolerat stycke brutalmetall som inte gör någon diggare av gammal hederlig death metal besviken. Battalion kör inte fast i samma hjulspår utan låtarna är varierande både i tempo och rent melodiskt så man blir inte less skivan fastän man hört den några gånger.

Låtarna heter:

1. Mechanize Blitzkrieg
2. Cracks Of My Coffin
3. Ten-Thousand Corpse Ditch
4. Throne Of Lies
5. Blunt Force Trauma
6. Curb Stomp
7. Verdun Meat Grinder
8. Radiation Holocaust
9. Opening The Blastdoors To Hell
10. Mass Incinerator


Jag har även läst en bunt med andra recensioner om Battalion och vad jag reagerar på är banden som jämförs med Battalion. Edge of Sanity, Asphyx, Autopsy, Bolt Thrower, Terrorizer...
Band som låter rätt olika varann i mina öron, och jag skulle nog närmast beskriva Battalions musik som klassisk tidig amerikansk death. Inte jätteteknisk, inte åt black metal-hållet, inte melodiös. Rak, enkel mangel-döds helt enkelt.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home