Wednesday, June 04, 2008

Deicide - Till Death do us part (2008)


De tidigare kultförklarade Deicide har den senaste tiden verkat ha en del oro i leden. Det började väl egentligen redan för fyra år sedan då bröderna Hoffman lämnade bandet efter att ha bråkat om hur många % medlemmarna skulle få av inkomsterna. Tidigare hade de fyra delat lika, men efter att Glenn Benton skulle få 50% och de båda gitarristerna skulle få betydligt mindre än de tidigare 25%:en slutade det med nya gitarrister. Efter det har det inte känts som en stark trupp under Deicidebannern. Sessiongitarrister, inhoppade sångare då Glenn inte vill åka ut på turne och nu senast har Ralph Santolla hoppat av han med även om han ska ha varit sessiongitarrist på Till Death do us part, och även lagt en del solon. Steve Asheim har gjort en del rytmgitarr på skivan han med, självklart förutom trummorna.

Till death do us part är Deicide´s nionde fullängdare, och den har hypats en hel del, inte minst av Deicide själva.

Låtarna:
1. The Beginning of the End
2. Till Death Do Us Part
3. Hate of All Hatreds
4. In the Eyes of God
5. Worthless Misery
6. Severed Ties
7. Not As Long As We Both Shall Live
8. Angel of Agony
9. Horror in the Halls of Stone
10. The End of the Beginning


Det finns en "deluxe-version av skivan som innehåller ett bonusspår med titeln The Great Lance. Det släpps även några limited edition vinylskivor. Dessa är färgade skivor i färgerna röd, blå, grön, klar och guld. Totalt finns dessa färgade vinylplattor i 1500 exemplar.

Fans av Deicide brukar antingen säga att dom inte släppt någonting bra sedan Legion eller att The Stench of Redemption är det bästa dom gjort. Själv håller jag mig till till den första skaran, och skulle vilja påstå att Till Death do us Part är bara ytterligare ett bevis på att Deicide´s forna storhet är ett minne blott. Skivan känns rätt tråkig och består mest av menlöst grindande utan den där "onda" känslan som de tidigaste skivorna drypte av.
Bröderna Hoffman har återupptagit det gamla namnet Amon, så numer sätter jag mitt hopp till att de har kvar gnistan som en gång fanns.

http://www.myspace.com/thestenchofredemption





Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home