Monday, June 09, 2008

Azaghal - Omega (2008)



Finska Azaghal har funnits sedan 1995, då under namnet Belfegor, men eftersom det finns ett någolunda känt band vid namn Belphegor valde de finska ondingarna att byta till Azaghal. Tidigare har Azaghal släppt sex fullängdare och en mängd singlar, ep´s och splits. Omega är alltså fullängdare nummer sju för den som inte kan räkna, och den är rätt annorlunda jämfört med de tidigare släppen. Detta beror nog till stor del på labelbytet till Morribound, vilket har resulterat i en budget som Azaghal inte haft till de tidigare släppen. Omega är en riktigt bra skiva. Rå black med några inslag av keybords ger tidvis ett atmosfärisk sound. Skivan låter också alldeles "för bra" för att klassas som raw black metal, även om just det bra ljudet är det enda som en petnoga jävel till kan klaga på när Azaghal kallas spela just raw black metal.

Temat för Omega är förstörelse och återuppstående. Detta märks bla i den medföljande booklet som har tecknet för Omega i början och Alpha i slutet. Undergång och början. Azaghal själva säger sig vara (för första gången) 100% nöjda med skivan, som för övrigt även denna gång har finska texter. Just de finska texterna var ett val som den ursprungliga sångaren tog, och med tiden har det blivit lite av ett signum för Azaghal. Dock har Narqath i intervju sagt att en engelskspråkig skiva kan komma i framtiden.

Låtarna på Omega heter då, på rungande finska:

1. Tämän Maailman Prinssi

2. Pirun Verta

3. Quetzalcoatl

4. Kuolonkäärme

5. Vihani Raivoavina Valtamerinä

6. Maailman Viimeinen Yö

7. Kuolemankultti

8. Tuhkaan Kirjoitettu

9. Kaikkinäkevän Silmän Alla

Photobucket

Det ska finnas ungefär tio låtar till som är klara sånär som på sången. Dessa blev ratade från Omega då gruppen inte tyckte att dessa passade till den atmosfär som var på skivan. De skulle ha varit mer Luciferin Valo än Omega. Dock håller Narqath det som troligt att åtminstone några av låtarna släpps som ep eller split.

Många säger nu att Azaghal hör frontsoldaterna tillsammans med grupper som Marduk, Gorgoroth och Dark Funeral. Jag kan inte annat än att hålla med. Omega är en väldigt bra skiva. Missa inte!

http://blackterrormetal.cjb.net/

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home