Wednesday, November 05, 2008

Puteraeon - The Requiem (2008)


1. The Requiem
2. Whispers of the Dead
3. Into the Deep
4. City of Living Dead
5. Wasteland Horror
6. Re-animation
7. Haunted Spirits
8. Of the Twilight
9. Graverobber

Jonas Lindblood - Sång, gitarr
Daniel Vandija - Bas
Anders Malmström - Trummor

Nu har jag fått bevisat att tidsmaskinen är uppfunnen. Lyssna på Puteraeon och du kastas tillbaka till början av det glada 90-talet och all bra svensk death metal som skapades då. Man är nog inte helt fel ute om man antar att gubbarna har lyssnat en hel del på tidiga Dismember, grave och At the Gates. Riktigt fet, klassiskt svensk death bjuds det på. Soundet är riktigt grymt, båda demos inspelade i Stunlight Studios, vilket är Jonas egna studio. Jag gissar att det är med en glimt i ögat mot det mer kända Sunlight studio.
Tokdistade gitarrer, fet bas och maffiga trummor. Låtarna består både av rejält mangel och lite melodiösare spår som lika gärna kunde ha varit med på Dismembers mästerverk Like an ever flowing stream.
I dagsläget är bandet osignat, men det torde bara vara en tidsfråga innan bolag med någon som helst självaktning tar kontakt med bandet för ett kontrakt. Allt annat vore skamligt.
Var ni med under eran när svensk döds var som bäst får ni fan inte missa Puteraeon, annars får ni stå där med mössan i hand och stirra ner på skorna medan ni skäms och rektorn står och skäller på er.

http://www.myspace.com/puteraeon

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home