Wednesday, September 24, 2008

Sinister - The Silent Howling (2008)


1. Republic of the grave
2. Summit of sacrifice
3. Fortified bravery
4. The silent howling
5. The kill to come
6. Palace of the fates
7. If it bleeds

Aad Kloosterwaard - Sång
Alex Paul - Gitarr
Bas van den Bogaard - Bas
Edwin Van Den Eeden - Trummor

Hollands death metalveteraner är tillbaka med ny trummis, nytt bolag och ny skiva. Detta går förstås inte omärkt förbi på musiken heller. Låtarna blir bara längre och längre (medellängd på låtarna på The Silent Howling ligger på ca 7 minuter) och det gamla tokmanglet har också lugnat ner sig en aning. Dock utan att tumma på tyngd. Det är fortfarande death metal vi talar om, och det låter bättre än på länge.
Skivan är inspelad i Soundlodge studio i Tyskland och man kan inte klaga på produktionen. Varför Sinister inte fått förnyat avtal med Nuclear Blast kan jag bara spekulera i, men alla parter verkar vara nöjd med det nya bolaget Massacre records, så varför ska inte jag vara det? Nej, just det. I ärlighetens namns så skiter jag ovanligt brunt i detta faktum.
Desto mindre skiter jag i att i december kommer en samlingsplatta, eller best of om ni hellre vill det. Namnet på den kommer att bli "The Blood Past" och bestå av 19 låtar som tidigare återfunnits på ep´s splittar och demos. Nuclear Blast vill med detta alltså tjäna ytterligare en hacka på Sinister, och det kommer dom säkerligen att få också.

Men åter till The Silent Howling. Skivan är det bästa som Sinister har släppt sedan... ja, rätt länge iaf, men nu är dom på väg uppåt igen. Behövs nytt headbangarmaterial så är detta ett givet köp.

http://www.sinister-hailthebeast.com/
http://www.myspace.com/sinisterwingsofdeath

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home