Friday, August 29, 2008

Dead Congregation - Graves of the Archangels (2008)



1. Martyrdoom
2. Hostis Humani Generis
3. Morbid Paroxysm
4. Vanishing Faith
5. Voices
6. Graves Of The Archangels
7. Subjugation
8. Source Of Fire
9. Teeth Into Red

A.V. (Anastasis Valtsanis) - Sång, Gitarr
T.K. - Gitarr
K.P. - Session Bas
V.V. (Vagelis Voyiantzis) - Trummor

Mörk, atmosfärisk, brutal och ond death metal. Detta är Dead Congregations första fullängdare och vilken rykare det är. Tänk dig ett Incantation som är bra, blanda det med Nazxul och du har denna skiva. Det är sällan man hör en death metal-platta som har så mycket karraktär som denna. Det osar svavel om stereon när du spelar Graves of the Archangels. Musiken är rätt långsam, tungt malande som när Lucifers fetaste demon gnagar på ett rötet prästalik.
A.V' s sång är minimal till mängd, men när han väl sjunger låter det som en demonisk föreståndare för kvällens svarta mässa förtäljer profetian för alla småjävlar. Gitarr och bas skapar en atmosfär tjock som gårdagens havregrynsgröt och trummorna, som kanske är det som mest framträder, likom leker fram sitt budskap på ett enkelt sätt utan att på minsta lilla vis förta den ödestigra stämning som byggs upp.
På Dead Congregations Myspace står det "Creating Darkness and Blasphemy is the only goal…" och man kan bara säga att dom lyckas fullständigt.

http://www.myspace.com/deadcongregation

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home