Monday, August 25, 2008

Gorgoroth - True Norwegian Black Metal - Live in Grieghallen (2008)



1. Bergtrollets Hevn
2. Destroyer
3. The Rite of Infernal Invocation
4. Forces of Satan Storms
5. Possessed (by Satan)
6. Unchain My Heart!!!
7. Profetens Åpenbaring
8. Revelation of Doom

Detta var ett av de skummaste släppen i år. Det sägs att det är en live cd, men det hörs inte ett ljud av någon publik. Den ska ha blivit inspelad live på Greighallen i Bergen av Eirik "Pytten" Hundvin innan bråket Infernus vs. Gaahl/King ov Hell bröt ut.
Dessutom har Hovrätten i Malmö fastslagit att Regain Records inte har rättigheterna till Gorgoroth och har därmed tvingat Regain att sluta sälja denna skiva. Därmed kan True Norwegian Black Metal bli ett samlarobjekt.

Skivan har bra sound, förutom frånvaron av publik och låter mer som en samlingsplatta än en liveplatta. Låtarna är givetvis bra (Gorgoroth är ju ett av de absolut bästa i sin genre) och Gaahl skriker som aldrig förr. Med detta i åtanke så bör man kanske lägga denna skivan någonstans bra till och bara vänta på att den ska få samlarvärde. Vill du lyssna på Gorgoroth gör du den lika bra på deras andra skivor. Om du dessutom kan få kärringen att göra publikljud i bakgrunden så har du en mer liveplatta än vad denna är.

För övrigt så är Gorgoroth (i Gaahl och King ov Hell's version) på väg in i studion idag för att spela in 8 nya låtar komponerade av King ov Hell. Skivan har ännu inget namn, men de som ska spela in är:

Gaahl - sång
King ov Hell - bas
Teloch - gitarr
Ice Dale - gitarr
Frost - trummor
Producerar gör Herbrand Larsen (Enslaved)

http://www.gorgoroth.org/
http://profile.myspace.com/gorgoroth

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home