Monday, August 25, 2008

Elite - We own the mountains (2008)



1. Volvens Vinterseid
2. Amanita Muscaria
3. Winter Moon King
4. Likmyren
5. Rovnatt
6. Fra Askens Kilde
7. Legend
8. Født til Vanvidd
9. Vi Skyr Ingen Strid
10. Odal

Bent Arne Mathisen - Sång
Per Valla - Gitarr
Torgeir Nordahl - Gitarr
Chris Rudi Lind - Bas
Rainer Røreng - Trummor

Det norska viking/black metal-bandet Elite bildades 2001. De har släppt ett par splits, en ep och tre fullängdare. I ärlighetens namn är We own the mountains den första skivan jag hört av detta band. Det blir dock inte det sista (jag har redan beställt den förra fullängdaren, Bifrost) eftersom Elite var någonting som direkt föll mig på läppen. Välspelad metal som påminner om allt från Immortal till Allegiance.
Efter att kontraktet med No Colour records gått ut jobbade Elite i 1,5 år med We own the mountains innan den nu har släppts på bolaget Folter records, och det hörs att det är välpolerat och inkört och rockar allmänt fett.
Varierande, tung och medryckande och som Askungen sa; helt enkelt underbar. Och då snackade hon inte om nån jävla bal på slottet, utan hon köpte faktiskt skivan av en kusin till den där feta råttan som bor i tornet.

Eftersom just DU är ett fan av metal beställer du givetvis skivan via bandet direkt och får även ett singerat foto av bandet på köpet. Info om hur du gör detta hittar du på bandets MySpace. Varför det då? kanske du undrar. Jo, för att sponsra bandet såklart. Ett så bra band är väl värda några kronor.

http://www.elitenorway.com/

http://www.myspace.com/elitenorway

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home