Monday, August 04, 2008

Behexen - My Soul For His Glory (2008)


1. Let the Horror and Chaos Come
2. Born in the Serpent of the Abyss
3. Demonic Fleshtemple
4. 6.6.6.
5. Cathedral of the Ultimate Void
6. My Soul for His Glory
7. And All Believers Shall be Damned
8. My Stigmas Bleeding Black

Torog - Sång
Gargantum - Gitarr
Reaper - Gitarr, Bas
Horns - Trummor

Finska Behexen är tillbaka med sin 3:e fullängdare. Till skillnad mot tidigare råa black metal har gruppen utvecklats mot en lugnare, men ändå inte lugn stil. Tremolos och blastbeats är ett par utrotningshotade arter på skivan, men ändå behåller Behexen sin aggrisivitet och brutalitet. Det går inte långsamt, men det går "lugnt tillväga" om ni fattar vad jag menar (troligen inte). Tänk på tidiga Bathory, eller varför inte på Marduk. Det går helt enkelt inte jättefort hela tiden, men det är ändå brutalt som fan. Även Torog har ändrat lite på sin sångstil, men det är ingalunda dåligt. Det är snarare ett litet bevis på att han är en sångare av fin kvalité.
Denna utveckling av gruppen har resulterat i både bra och dålig kritik. De som föredrar rå black metal är förstås besvikna, medans de som inte har någonting emot skivor som inte bara är tokmangel i halvtaskig ljudkvalité gillar utvecklingen.
Själv gillade jag Behexens tidigare alster, men jag tycker att My soul for his glory är gruppens bästa släpp hittlills.

http://www.kolumbus.fi/anniina.sade/HTML/index.htm
http://www.myspace.com/congregationofbehexen

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag håller med, "My Soul For His Glory" är det bästa Behexen har gjort. Jag har förstås bara "By The Blessing Of Satan" förutom den här, men variationerna och den förbättrade ljudbilden gör den nya plattan till en riktig höjdare.

Tuesday, August 05, 2008 10:11:00 PM  

Post a Comment

<< Home