Monday, December 17, 2007

Anaal Nathrakh - Hell Is Empty And All the Devils Are Here (2007)


I slutet av oktober släpptes Anaal Nathrakh´s fjärde fullängdare. Irrumator (Mick Kenney) och V.I.T.R.I.O.L. (Dave Hunt) står i vanlig ordning bakom verket, men har även valt att låta Joe Horvath (Circle of Dead Children) och Dirty Von Donovan (Exploder) gästa bakom mikrofonen. Shane Embury (Napalm Death) gästar även han, fast med en bas istället.
Skivan är som sagt #4 i fullängdarordning, och trenden att gå från black/death till grind/death har fortsatt, och Hell is empty and all the devils are here är mera en blöt dröm för kids som hoppar jämfota med raka ben i takt med basen än vad det är för corpsepaint-sminkade djävulsdyrkare.
Irrumator lägger själv alla instrument och visst är han duktig. Dock saknar jag basen hela skivan igenom. Herr V.I.T.R.I.O.L. growlar/skriker/skönsjunger på rätt duktigt, men för ett fan av black så blir all snällsång lite tråkig. Jag tycker även att det blir lite väl mycket falsettskrik av arg-unge-karraktär.

Vad heter låtarna då? Jo:
1 Solifugae (Intro)
2 Der Hölle Rache Kocht in Meinem Herzen
3 Screaming of the Unborn
4 Virus Bomb
5 The Final Absolution
6 Shatter the Empyrean
7 Lama Sabachthani
8 Until the World Stops Turning
9 Genetic Noose
10 Sanction Extremis (Kill Them All)
11 Castigation and Betrayal 04:02

Speltid 35:56

Så efter några genomlyssningar lägger jag verket åt sidan med en suck och inte mycket mer, ty den här skivan kan man både ha och vara utan.
För den vetgirige betyder Anaal Nathrakh "serpent's breath" och lär komma från filmen Excalibur, där Merlin uttalar en trollformel.

http://www.anaal-nathrakh.tk/ (extremt ouppdaterad)
http://www.myspace.com/anaalnathrakh

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home