Wednesday, September 05, 2007

Thyruz - Northern Blasphemy (2007)

Sommaren 1999 var det ett gäng arga gutter bosatta i Eidsvoll, Norge som ville lira lite tuff musik. Sagt och gjort, instrument putsades, mickar doppades i blod och en lämplig replokal hittades i en övergiven gammal kvart mitt ute i urskogen (kul att dra dit alla nödvändiga instrument o tillbehör, men va fan, ska det vara black så ska det).
Musicerandet gick väl och demo efter demo spottades ut, och nu är det alltså dags för den första fullängdaren att skåda fullmånens ljus.
Northern Blasphemy består av:
1 Intro
2 Gautatyrs Vrede
3 Tyrannical Human Interface
4 Martyrenes Rike
5 Perfect Genetic Blend
6 Speach By Hedin Varf
7 Dark Vision Arising
8 Death Valley Terminus
9 Show No Mercy
10 Brattsjoers Slag
11 Mjolner Solo
12 Furious Chaos
13 Bleacher Creatures
14 The End
Det finnes även en musikvideo för låten Martyrenes Rike.
Om någon är intresserad av backloggen så heter deras demos:
Fairytales in Flames Demo, 2000
Ride This Beast of Nightmare Demo, 2001
Develish Devine Demo, 2003
Crucifixion failure Demo, 2004
Blasphemy Demo, 2005
Northern Blasphemy är ett välspelat stycke klassisk norsk black metal av den äldre skolan som fått lite extra teknisk dipp över det hela. Låter helt ok. Dom är alla kunniga på respektive instrument, låtarna är mycket bra och sången är väl godkänd. Vad som drar ner det hela litegranna är det halvtaskiga ljudet, men man kan ju hoppas att dom hittar någonting bättre än studion "Myrk Studio" och "V8", så försvinner nog det lilla problemet ur världen och platta no. 2 blir jättebra! Tills dess får ni hålla tillgodo med denna, som tack vare Gorm (gitarr), Ravnsvartr (gitarr), Mortimer (bas), Hedin Varf (sång) och Mjølner (trummor) låter bra ändå.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home