Saturday, September 01, 2007

Trelldom - Til Minne (2007)

Norges ondaste black metalprofil, Gaahl, startade tillsammans med Sir och Valgard Trelldom år 1992. Sedan dess har grabbarna släppt en demo vid namn Disappearing of the burning moon och tre fullängdare, Til Evighet, Til et Annet... och nu Til Minne.
Til Minne är en nostalgitripp till tiden för black metal´s genombrott i skandinavien. Musiken är klassisk tidig bm som får mig att tänka på tidiga alster av Satyricon, Emperor och Enslaved.
Musiken är rätt enkel, med få riff och få trumbeats. Det maler på i ett rätt lugnt tempo, och Gaahl som till vardags vrålar i Gorgoroth ( och är en av norges bästa vocalister) är även han lugnare. Det blir dock aldrig långtråkigt eller tunt. Tvärtom, Til Minne är en av årets absolut bästa album, som ger alla gamla fans av norsk black metal en stund att luta sig tillbaka och minnas den gamla goda tiden då bm var underground och fortfarande tufft.
Skivan består av dom åtta låtarna:
Til Minne...
Bortkomne Svar
Fra Mitt Gamle...
By My Will
Vinternatt
From This Past
Steg
Eg Reiste i Minne
För räddhågade kan jag förvarna att sista spåret endast är ett långt fiolgnissel alá folkmusik. I övrigt är skivans 39 minuter en enda njutning.
Förutom de fasta medlemmarna Gaahl (sång), Sir (bas) och Valgard (gitarr) står Are för trummorna på Til Minne.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home