Sunday, April 01, 2007

Kroda - Fimbulvinter (2007)

Från Ukraina kommer dom jättepatriotiska herrarna Eisenslav och Viterzgir. Dom har haft bandet Kroda sedan 2003, och har hunnit släppa 3 fullängdare och tvenne splittar.
Krodas musik är en salig blandning av blackmetal typ tidig Bathory och "gammeltjo" med mungiga, flöjter och annan skit. Sångerna handlar om naturen, vinter, åskan, sprudlande floder, fallande löv, ylande vargar och små små gummor som bor i skogen i Ukraina. Dom gör ingen hemlighet av att dom är väldigt stolta över sitt land och patriotiska likt värsta stridisen i US Marines.
Tidvis tycker jag att musiken är någolunda ok, tidvis, ja den stora delen av tiden, tycker jag att det mest är rätt menlös fjollmetal. Skivan Fimbulvinter består av 5 låtar, men det är rätt långa låtar så skivan är nästan en timma lång ändå. Titlarna heter som följer:
1. The Beginning of Winter Night of Oskorei
2. Glacial Riders of Fimbulvinter
3. ...Where Brave Warriors Shalt Meet Again
4. Funeral of the Sun
5. A Stormride (Branikald cover)
Om ni gillar musik som t. ex Otyg eller Finntroll kanske ni gillar Kroda med. Gillar ni mest gammal hederlig black metal är denna grupp inte alltför mycket att hänga i julgranen.
Dessutom är duon i bandet båda några väldiga posers, vilket inte heller uppskattas så mycket för anhängare av gammal black metal.
Och rent ärligt, hur jävla metal är det att sitta i en jävla skog och lira blockflöjt?

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home