Monday, April 16, 2007

Black Horizons - A Dream´s Funeral (2007)

Tyska bandet Black Horizons bildades 2002 av Andreas Springer och Stephan Bergbauer. Första albumet Suicide Symphonies kom ut ett par år senare, och nu, efter många om och men, långa inspelningstider och diverse medlemsbyten, är det alltså dags för skiva nummer 2. Väntan och problemen gruppen har haft verkar nu vara lösta, för rent musikaliskt ligger dom på topp, och en lysande framtid spås dessa herrar.
A Dream´s Funeral är en skiva dedikerad till Jon Nödtveidt, och visst hörs det att våra nya tyska kompisar har starka influenser av främst Dissection, men även en del Vinterland-toner slår igenom då och då. Sedan så kan man ju tycka vad man vill om Jon (personligen tycker jag INTE om Jon, även om jag respekterar/respekterade honom som musiker).
Teknisk, snabb och lite sådär melodiös som tidigare nämnda grupper är ett genomgående tema hela skivan igenom, och om man gillar framför allt Dissection så är denna skivan ett måste i samlingen. En skiva som för övrigt bjuder på följande läckerheter:
Frozen Blood
Dreams
Dying Time
Falling
Far Away From Life
Prison
Let My Soul Bleed
The Tears Of Autumn
Nightshade
Blinded By Life
Wicked Eyes
Dying Emotions Domain
Så mycket mer har jag inte att säga än att jag tror att Black Horizons är en grupp som kommer stort nu, och släpper dom fler skivor av denna kaliber så kommer dom kanske att gå lika långt som Dissection själva.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home