Monday, September 24, 2007

Mayhem - Ordo Ad Chao (2007)

Mayhem. Ett av dom mest betydelsefulla black metal banden genom tiderna. Inspirerade av världens första black metalband Bathory skrällde dom rejält i oundergroundvärlden med Dead och Euronymous i spetsen, och visade norrmännen (och svenskarna) vart ribban skulle ligga med deras första riktigt svarta album De Mysteriis Dom Sathanas (de tidigare demo- och EP-släppen var mer döds än black (Bathoryinfluenserna syntes tydligt här) ), som fortfarande är en av de bästa black metalskivorna genom tiderna. Tyvärr så var det en avundsjuk liten ful jävel som var fantastiskt dålig på att skriva musik och tog ut den ilskan på Euronymous med en kniv, och i det ögonblicket så dog inte bara en av black metals stora pionjärer utan även Mayhem dog.
Visserligen har namnet levat vidare, men den musik som har kommit fram under Mayhem-bannern är bara skräp.
Med den vetskapen var det både med en viss skepsism, men även en förhoppning om bot och bättring som jag trycker in Ordo Ad Chao i spelaren och trycker på Play. Men ve och fasa! Högtalarna kräks ut nån obestämd grönaktig sörja som är rent pinsam. Att någon överhuvudtaget vill släppa sådan skit är i min värld lite konstigt. Ungefär som att kila in på affären och köpa mjölk i bara kallingar...

Och vilka är det som borde skämmas då? Jo:
Attilla Csihar - Sång
Blasphemer - gitarr
Necrobutcher - bas
Hellhammer - trummor

Skitlåtarna heter:
1. A Wise Birthgiver
2. Wall Of Water
3. Great Work Of Ages
4. Deconsecreate
5. Illuminate Eliminate
6. Psychic Horns
7. Key To The Storms
8. Anti

Skitlåtarna räcker i dryga 40 minuter. Observera dock att du har ut betydligt mer av att gå på klo och skita i dessa förtio minuter istället. Eller varför inte bara peta naveln? Eller klösa ut ett öga med nagelklipparen? Vad som helst är bättre, förutom kanske då en fullängdare med jazz och skivknaster.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home