Thursday, January 26, 2006

Skellefteå - Den inavlade musikens hemman


Vad är det som händer med musiken i Skellefteå? Vart man än vänder blicken (örat) så är det samma gamla skit, och ingenting känns nytt och fräsht. Inga nya ideér, ingen hunger.

Vad jag kan se, beror nog detta främst på inavel. Vilket band du än tittar närmare på är minst hälften av medlemmarna med i 3 andra band också, och om varje musiker i skellefteå ska envisas och splittra upp sig såhär, kan det omöjligen hållas någon högre klass. Detta helt enkelt därför att ingen klarar av att hålla en hel bunt med band konstant spännande och nyskapande. Istället blir det mer pliktskyldigt malande i samma spår, utan engagemang och iver.

Tidigare var detta ett fenomen som låg och pyrde i Mjölby, och fick massvis av oskyldiga dödsmetallare att slänga pengar på totalt värdelös sk. Death Metal, som bestod av 4 delar skumt distad gitarr, 3 delar taskig brölsång, 1 del fjolliga texter och 2 delar sömnmedel.
Denna röta verkar nu ha kommit till Skellefteå. Ack, hemska tanke!

En annan grej som visar tydliga tendenser på insomnia är Skellefteåfestivalen (eller stadsfesten, eller vad fan den heter nuförtiden), som år ut och år in återkommer med samma gamla popfjantar, öltält, tveksamt ätbar utländsk mat, bungyjump, fylla, spya, mer mat av misstänkt ursprung, öl, insmugglad sprit, mer öl, ordningsvakter som försöker se tuffa ut, och mer öl.
Varför det läggs ner så otroligt mycket bidragspengar på detta halvdöda spektakel är helt sanslöst!! För mig är det helt obegripligt varför dessa pengar inte läggs på Trästocksfestivalen istället, som faktiskt är en festival som är bra upplagd (även om det kan diskuteras hur många bra band som spelar)! Dock är det Trästocksfestivalen OCH INTE Skelleftefestivalen/stadsfesten som sätter Ske-å på kartan!
Nä, skit på er, ni som spelar i mer än 2 band, och skit på er en riktig hög med jävla diareé, ni som inte ger pengar till Trästocks!!!

www.trastockfestivalen.se

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home