Thursday, January 26, 2006

Belphegor - Goatrich - Fleshcult (2005)


4/5

Österrikes superband Belphegor är tillbaka med ett nytt mästerverk inom Deathmetal. Många jämför Belphegor med Morbid Angel, och visst kan man höra vissa likheter grupperna emellan, men generellt sett tycker jag att det är lite oförskämt. Mot Belphegor alltså...

Belphegor började ju sin karriär med snabb, rapp och "true" Black Metal, men gick med tiden alltmer över till tung, teknisk Death Metal, med brutal sång och rappa trummor.

Trummor ja... Vad som är en av Belphegors riktigt stora behållning är just trummorna. Nefastus, som trampar och slår bakom deras trummor är en riktigt duktig trummis, och bara han gör skivan väl värd att lyssna på. Faktum är att om man filtrerar bort allt utom trummor så skulle man kunna höra en hel skiva bara med dom. Så bra är det! Länge leve dubbelkaggarna.

Goatrich-fleshcult är Belphegors 5:e fullängdare. De har även släppt 2 EP´s, en best of och en boxset version av The Last Supper och Blutsabbath, vilka är deras 2 första fullängdare. Jag känner bara till en enda demo ( Kruzifixion, 1991), men de har troligen släppt någon till.

Jag rekommenderar också ett besök på Belphegor´s officiella hemsida, som är en av de vackraste i cyberspace.

http://www.belphegor.at/

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home