Friday, January 27, 2006

Demons of the opera (2005)


På tv kunde man nyligen se en dokumentär om "Demons of the opera", som gick av stapeln i april 2005.
För er som inte vet vilket spektakel det är, kan jag berätta att Demons of the opera officiellt är ett försök att sammanföra kulturerna från symfoniorkester/opera och brutalare typer av metal. Detta för att bejaka kulturen, och få fans från vardera läger att få upp ögonen för det motsatta dito.
Den inofficiella undermeningen med detta är nog snarare ett simpelt och billigt försök att tjäna lite pengar på fattiga ungdomar som lyssnar på metal, och nyfikna pensionärer, som inte kan hålla sig borta från ett sådant uppbåd och hype som det var kring detta spektakel.

För musiken (och nu talar jag om huvudakten) stod naturligtvis Norrlandsoperans symfoniorkester, och för den tyngre delen, grupperna 6th Awakening, Nocturnal Rites och Persuader.

Liknande försök som detta har genomförts förut (bla Kiss och Metallica), men ingen har lyckats särskillt bra, av förståeliga skäl.
Symfoni och metal går helt enkelt ihop lika bra som fotsvamp och champange. Som jäst gorgonzola och oxfilé. Som fyllespya och skrovmål....ja, ni förstår.

Nej, sånt här skit går helt enkelt fetbort! Vore det inte för Lovisa Lundmark, sångerskan i 6th Awakening, så vore det helt meningslöst. Nu hade man iallafall någonting vackert att se på.

http://www.umea.se/kulturfritid/arkivkultur/5.3e57410248b373a38000126.html
www.6thawakening.com
www.nocturnalrites.com
www.persuader.nu

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hm...klassisk musik/symfoni funkar faktiskt väldigt bra ihop med metal.Lyssna bara på Symphony X,Yngwie Malmsten,Sonata artica,Nightscape,Rhapsody of fire,Dream theater,mfl...

Tuesday, October 24, 2006 8:07:00 PM  
Blogger Pure Black Evil said...

Tja, smaken är ju olika.
Jag lyssnade lite på Dream Theater och Sonata Arctica och tyckte (hör och häpna) att bägge grupperna var en lika positiv upplevelse för mina öron som en 12-tums spik genom låret...

Yngwie Malmsten är ju totalt kass. Det enda han gör förutom att bete sig som ett arsel, är att han är duktig på att spela skalor.

Nightscape tycker jag också någonting om, men törs inte skriva så mycket, då min medarbetare Pan känner en av medlemmarna, och eftersom han är av modell större vill jag inte riskera stryk såhär lagom till helgen :-p.

Friday, October 27, 2006 9:13:00 AM  

Post a Comment

<< Home