Tuesday, February 28, 2012

Endstille - Infektion 1813 (2011)

1. Anomie
2. Trenchgoat
3. Bloody H (The Hurt-Gene)
4. The Deepest Place on Earth
5. When Kathaaria Falls
6. Satanarchie
7. World Aflame
8. Wrecked
9. Endstille (Völkerschlächter)

Zingultus - Sång
Cruor - Bas
Mayhemic Destructor - Trummor
Lars Wachtfels - Gitarr

Tysk black metal är oftast en mycket medioker historia, men Endstille har tidigare till viss del varit ett välkommet undantag. Den största anledningen till detta faktum är att de spelar black som påminner mer om skandinavisk än tysk sådan. Att folk sedan påstår att dom (som jag så sent som idag bla. läste i en recension i Riff Magazine) låter som Marduk, Dark Funeral och 1349 är en väldig överdrift. Lär er lyssna för fan!
Hur som haver så har Endstille gjort en del släpp som är fullt avnjutningsbara, även om det ofta blir enkelt på gränsen till långtråkigt och ingen skiva håller riktigt hela vägen. Så är det även med Infektion 1813, som i korta avlyssningar är helt ok, men hela skivan blir trådigare än en välstekt biff utan sås.

Infektion 1813´s största behållningar enl. min simpla uppfattning är den genialiska låten Endstille (Völkerschlächter), som är enormt simpel i sitt upplägg, och "sången" nästan enbart består av ett rabblande av namn på diktatorer och andra ledare som är kända för sina krig. Detta är en låt som fastnar i mitt minne lång tid.
Nästa behållning är skivans omslag, som jag bara älskar. Vete fan varför egentligen, men så är det.

Nedan finner ni promovideon Endstille spelade in för albumet. Låten är öppningsspåret Anomie.



http://www.endstille.com/
http://www.myspace.com/endstilleband

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home