Thursday, July 22, 2010

1349 - Demonoir (2010)


01. Tunnel Of Set I
02. Atomic Chapel
03. Tunnel Of Set II
04. When I Was Flesh
05. Tunnel Of Set III
06. Psalm 7:77
07. Tunnel Of Set IV
08. Pandemonium War Bells
09. Tunnel Of Set V
10. The Devil Of The Desert
11. Tunnel Of Set VI 01:33
12. Demonoir
13. Tunnel Of Set VII

På den limiterad digipacken följer en bonus CD där följande bonusspår finns

1. Rapture (Morbid Angel Cover)
2. Strike of the Beast (Exodus Cover)
3. Nerves (Bauhaus Cover)

Ravn - Sång
Archaon - Gitarr
Seidemann - Bas
Frost - Trummor

Skeptisk som fan efter missfostret Revelations of the Black Flame börjar jag lyssna på Demonoir. Snart infinner sig dock ett nöjt flin från öra till öra när jag inser att Ravn och co har skärpt sig och börjar göra musik igen.
Demonoir är kaos, inferno, ett slagfält utan like. Det börjar dovt, mullrande. Trupperna samlas på höjden inför det kommande slaget. De efterföljande spåren är ren och skär frustrerad aggression där Frost´s fanatiska trumspel manar på trupperna i bakgrunden, sträng och sång står för demonerna i slagfältet och av ljudet att döma så går det blodigt till.

Det är länge sedan jag hört Frost spela så sjukt bra som han gör här. Hastighet och skills är av det slaget som gjort Frost till kung av trummisar, och här bevisar han en gång för alla att han gjort sig förtjänt av den titeln. Helt sjukt så bra han är.
Archaon och Seidemann maler på med snabba, rätt enkla men även grymma riff och Ravn vrålar krigsrop riktigt bra.
Mellan varje "riktig" låt finns ett slags mellanspår av intro-stuk. Dessa kan man väl hoppa över då och då, men dom funkar, även om det kan tyckas bli lite för mycket.

På det hela taget är Demonoir en riktigt våldsamt bra skiva. Den som inte headbangar ett par minuter in i Psalm 7:77 är antingen dum i huvudet eller dansbandsbassist.

1349 - låter ni såhär i fortsättningen så är ni förlåtna misstaget med Revelations of the Black Flame och skyller hela den skiten på T.G Warrior.

http://www.legion1349.com/
http://www.myspace.com/1349official

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home