Monday, July 05, 2010

Carach Angren - Death Came Through a Phantom Ship (2010)


1. Electronic Voice Phenomena
2. The Sighting is a Portent of Doom
3. And the Consequence Macabre
4. Van der Decken´s Triumph
5. Bloodstains on the Captain´s Log
6. Al Betekent Het Mijn Dood (Even if it Means my Death)
7. Departure Towards a Nautical Curse
8. The Course of a Spectral Ship
9. the Shining was a Portent of Gloom


Seregor - Sång, gitarr, bas
Ardek - Keyboard
Namtar - Trummor

Min senaste bekantskap inom symfonisk black är holländska Carach Angren. Ett band som tar en stor skål Therion, kryddar med Dimmu Borgir och kokar till en välsmakande gröt. Inmundigas med en grönsallad där dom ringlat över både lite rumstempererad King Diamond och vällagrade strofer klassisk musik.
"Vad fan blir då det?" kanske du undrar lite skeptiskt. Jo, det blir minsann inte kattskit.
Death Came Through a Phantom Ship är bandets andra fullängdare och ett rent musikaliskt äventyr. Det är en temaplatta vi talar om och att lyssna på den är mer som att vara på en teater än att slölyssna på bra musik. Man sugs in i historier om spöken och blodtörstiga sjökaptener, och om man ser på bandet live (det finns klipp på youtube) så ser man att framför allt Seregor är lite av en teaterapa när han med stora, yviga rörelser ryter fram historier och legender.
Som sig bör för ett band som spelar black metal så är medlemmarna inlästa på Tolkiens sagor och har valt namnet Carach Angren som tydligen betyder järnkäftar på älvamål. Om dom dessutom är fans av gamla skurkar från James Bond filmerna så är ju saken biff.

Så här i efterhand kan jag bara konstatera att jag missat någonting bra och ska garanterat inhandla den första skivan, Lammendam, som även den är en konceptskiva. Denna gång om Vita frun, "La Madame Blanche". Jag hoppas att den är lika bra som den här skivan.

http://www.carach-angren.nl/home.aspx
http://www.myspace.com/carachangren

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home