Wednesday, August 24, 2011

Taake - Kveld (2011)

1. Nordbundet
2. Motpol
3. Hordalands Doedskvad 1
4. Over Bjoergvin graater Himmerik 4
5. Nattestid ser Porten vid 1

Hoest - Sång, alla instrument
Tundra - Gitarr

Taake är ett av norges mest "kvlt" band sedan andra vågen black metal startade. Redan från början satte Hoest och co. ribban högt med sin atmosfäriska och råa black. Skivorna "Nattestid Ser Porten Vid", "Over Bjoergvin Graater Himmerik" och "Hordalands Doedskvad" fick alla ungdomarna att tugga fradga och vilja bränna ner kyrkor. Eller ja, alla tyckte dom var bra iaf, vilket på den tiden var samma sak.
Taake, som mer eller mindre är ett enmansband med olika personer som hoppar in ibland, är Hoest´s skötebarn. Hoest, som själv varit inblandad i en hel del kända band gör det mesta och gör det väldigt bra i Taake. Mest framträdande tycker jag personligen är gitarrspelet. Han skapar gång på gång enormt bra musik med känsla som överträffar väldigt många andra när det kommer till den mer känslofyllda, atmosfäriska delen. Trummorna gör han också mycket bra och är inte helt oäven som vokalist.

Kveld däremot får mig att fundera på varför den överhuvud taget släpptes. Inte för att jag klagar, men att släppa en skiva bestående av 4 gamla låtar och bara en ny (som ska göra reklam för den väldigt snart kommande fullängdaren "Noregs Vaapen"). På nåt sätt känns det litegranna "billigt" att kasta in några nyinspelade gamla låtar som om det vore ett samlingsalbum. I mina ögon hade det varit bättre att släppa en singel med ett par nya låtar istället. Kveld funkar bra för die-hard fans men övriga klarar sig gott och väl med den kommande fullängdaren.

http://www.myspace.com/taakeofficial

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home