Tuesday, August 16, 2011

Nightside Glance - Breaking Point (2011)

1. Breaking Point
2. Changing Lives
3. Children (Robert Miles cover)
4. Edge of Time (live)
5. In Raven Claws (live)
6. Masquerade of Piety (Vicious Crusade cover)

Demian - Sång
Gozard - Gitarr
Pr1mal - Gitarr
Ilorgis - Bas, men på denna ep spelar Panzerfaust bas
Midgard - Keyboard
Bizo - Trummor, men på denna ep spelar AlexUnder trummor

Nightside Glance från Vitryssland bildades 2003 och har hunnit släppa en demo och en fullängdare innan denna ep. Att dom väljer att sätta med två covers är väl i sig inget konstigt, men att dessutom smälla in  två livespår är i mina ögon rätt märkligt, då vi trots allt talar om ett rätt så okänt band. Hade dom släppt 3-5 fullängdare så hade jag inte reagerat eftersom det då skulle finnas en betydande mängd människor som skulle "känna igen sig" från spelningar dom sett med bandet ifråga. Men nog om det. Det kanske bara är jag som är grining.

Riktar vi istället in oss på musiken så är jag ingalunda imponerad (var det någon som sa grinig?). Nightside Glance låter som en blandning av Dimmu Borgir och Cradle of Filth. Visst spelar dom bra, men det ska skrytas alldeles för mycket med den s.k. klassiska skolningen för att musiken ska flyta på bra. Skala bort 50% av all pianoklinkande och skalonani på gitarrerna så hade det varit betydligt bättre. Trummorna låter alldeles för långsamma till musiken mer än en gång och Demian verkar göra sig alldeles för mycket besvär med att låta som Dani Filth.

Nej, det här lämnar mig helt oberörd och Breaking Point kastas snabbt i högen av meningslös skit som troligen aldrig kommer att spelas igen.

http://nightsideglance.com/
http://www.myspace.com/nightsideglance

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home