Wednesday, August 10, 2011

Videogazmatron - Slayer

Black metalband i all ära, jag lever för black metal, men det finns ett band som står över allt annat. Ett band som ger mig den där lilla extra grejjen som ingen annan (inte ens Marduk) kan ge mig, och det bandet är Slayer. Smaka bara på namnet. SLAYER. Låter metal, det kan du inte förneka.
De har levererat sedan 1981 då klasskamraterna Hanneman och King började spela ihop. Förutom trummisen Dave Lombardo´s tillfälliga utflykt så har Slayer bestått av samma medlemmar hela tiden och aldrig vikit av en tum från vad dom gör bäst.
Tom Araya har stelopererat sin nacke eftersom han headbangat så mycket att han utvecklat en whiplashskada!
Jeff Hanneman blev biten av en spindel och insjuknade efter det eftersom han fick en köttätande parasit av bettet! Blir det hårdare än så? Blir det mer metal än så??
Svaret är naturligtvis nej. Därför hyllar Recensenten från Heldvete Slayer genom att köra denna videogazmatron i deras ära, med den tuffaste musiken av dom alla. Deras egen.

Först ut blir Seasons in the Abyss. Titelspåret från 1990 års album och troligen den näst bästa skivan som någonsin blivit släppt. Kerry King har hår och Jeff Hanneman är renrakad. Tom Araya headbangar fortfarande.



Sedan har vi Bloodline från albumet God Hates us All. Här med Paul Bosthop på trummor. Kattungen är söt, men Slayer i kostym är nog snäppet sötare.



Två av de mest klassiska Slayerlåtarna är Raining Blood och South of Heaven. Så varför inte köra dem bägge? Och varför inte live?



Sen då? Tja kanske Disciple. Även den från God Hates us All. Tom´s sång är helt enastående i denna video.



Från sista studioalbumet World Painted Blood har vi Beauty Through Order.




1988 släpptes South of Heaven. Här hittar vi låten Silent Scream, som är en av de bästa livelåtarna i repertoaren, mest på grund av det ursinne som Dave Lombardo brukar visa upp när han slår fram låten på trummorna.



Hate Worldwide kommer från World Painted Blood, 2009.



2006 släpptes albumet Christ Illusion, och härifrån plockar vi låten Cult. Det får avsluta videogazmatron för denna gången.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home