Wednesday, July 15, 2009

Nekrokrist SS - s/t (2009)


1. Knife
2. Divine Light
3. There's no Place for You
4. Cremation
5. Cold and Black Grave

Nekroführer - Sång, gitarr, bas
Nekrokommando - Trummor

Nekrokrist bildades 2003 och har hunnit med en demo och en fullängdare innan den nygamla självtitulerade ep´n släpptes. Varför jag använder ordet nygamla beror på att spår 1-3 är inspelade 2006 och spår 4-5 inspelade 2003.
Namnet till trots säger Nekrofürher att bandet inte är ett NSBM-band, även om medlemmarna är "intresserade av den estetiska sidan av nationalsocialism". SS i namnet ska istället stå för det sataniska brödraskap som är mellan de båda medlemmarna. I övrigt så verkar dessa finska herrar mest vara intresserade av självmord och att skära sig själva.
Är Nekrokrist SS då ett emo-band eller ett black metalband? Jag skulle säga att det är ett av dessa (i mina öron helt meningslösa) suicidal black metalband. Om man nu kan kalla det för black metal.

Musiken är som vanligt i denna sub-genre inte alltför snabb och med halvtaskigt ljud. Nekroführer´s sång är gälla vrål och riffen är väldigt repetetiva. Jag har hört betydligt sämre varianter än Nekrokrist SS, men detta är inte direkt någonting som man går och nynnar på i kön
till bankomaten en vecka senare. Rätt meningslöst med andra ord, så jag ser med spänning fram emot nåt bättre att recensera inom kort.

http://www.myspace.com/nekrokristss

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home