Monday, July 13, 2009

Engangsgrill (2009)


Fenriz' Red Planet
1. My Ship Sailed Without Me
2. Jon Carter, Man on Mars
3. Temple of the Red Dawn Rising

Nattefrost
4. Nekronaut II - Nekro Spirituals
5. Uskyldighet
6. Sin Goddammit
7. Lustmord (skulle det dukke opp flere lik er det bare å runke)
8. Humiliated and Pissed Upon

Engangsgrill är en splitskiva med material av Fenriz och Nattefrost, två gamla veteraner inom norsk black metal.
För Fenriz del är låtarna inspelade 1993 medan han hade tillgång till en studio och höll på och spelade in material till Isengaard. Det projektet fick namnet Fenriz Red Planet.
Jag läste i en intervju med Fenriz att hans mål var då att skapa några låtar av doom-aktigt karraktär, modell gamla Candlemass/Black Sabbath. Om det är sant misslyckades han fatalt. De tre spåren Fenriz bidrar med på skivan låter mer som nånting en hippie skulle kunna lira på det glada -70-talet.
Utsvängda manchesterjeans ftw....eller inte.

Nattefrost bidrar med 5 spår. Som alltid så är det grisig och skitig black såsom bara Nattefrost/Carpathian Forest kan göra.
Dessa låtar ska vara tidigare osläppta och svåråtkomliga versioner.

Personligen är jag inget större fan av varken Fenriz eller Nattefrost, även om den senare kan avlyssnas utan större problem.

Engangsgrill kan vara kul för den som gillar Fenriz och vill höra någonting annorlunda. Kanske även för fans av Nattefrost. Men för den som inte verkligen vill ha allt som dessa herrar släpper kan man med gott samvete låta denna platta gå förbi obemärkt. Det är ingen större förlust.

www.myspace.com/engangsgrill

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home