Wednesday, March 11, 2009

General Surgery / Butcher ABC (split 2009)

General Surgery:

01. Antemortem Symphony #9
02. Enforced Acceleration Disintegration Constant
03. Anthropological Abattoir
04. Cadaverine Treatment Regimen
05. Visceral Asphyxiation
06. Recreational Decerebration
07. Untimely Embalment

Grant McWilliams - Sång
Joacim Carlsson - Gitarr
Johan Wallin - Gitarr, sång
Andreas Eriksson - Bas ( lead gitarr på ''Anthropological Abattoir'')
Andreas Mitroulis - Trummor, sång

Butcher ABC:

Analtoshit - Sång, gitarr
Shaitan - Sång, bas
Hso - Trummor

08. Apocalyptic Bestial Congregation
09. Fall From Grave
10. Docenas De Torsos Descuartizado
11. Dismembered Mama
12. Crime Against Humanity (Carnage cover)

Jag har länge varit ett fan av Matti Kärki, och följt hans framgångar via band som Dismember, Carnage, Therion osv. Det var under denna förföljelse som jag kom att köpa General Surgery´s platta Necrology för en massa år sedan. Den tyckte jag inte var så bra vid den tiden.
Nu har jag kommit över splitskivan med General Surgery och Butcher ABC, och nu njuter jag i fulla drag. Jag har inte varit så glad sedan Carcass storhetstid åt ondskefulla läkare, nekrofiler och annat löst folk. Nu är ju visserligen inte Kärki kvar i bandet, men dom verkar klara sig bra utan detta geni. Manglet kör över allt liknande som kommit ut på väldigt lång tid. Njurar och mjältar flyger omkring, sköterskan smetar glatt omkring bland tarmar och köttiga slamsor. Sången är precis så grisig som behövs för att fullända bilden av uppsprättade lik.
Gitarrerna är tunga och malande, basen är i kategorin grym. Trummorna gör även dom vad dom ska, även om det inte är så mycket mer.
Livet leker på the general surgery!

General Surgery har även ny fullängdare vid namn Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism. Den ligger högt upp på inköpslistan nu.

Butcher ABC är en triss i japaner. Gruppen bildades 1994 och splittrades 1996. Då spelade dom noisecore. År 2000 kom dom igång igen, då med ett mer death/gore-orienterat sound. Dom har tidigare släppt en uppsjö splittar och demos, samt ett livealbum.
Butcher ABC´s halva av splitten är (musikaliskt då) betydligt mer primitiv döds. Att dom har inspirerats av Celtic Frost är rätt så påtagligt och ibland undrar man om det inte är en cover av Morbid Tales dom egentligen kör.
Soundet är rätt likt vad tyska Blood låter på deras (svinbra) skiva O Agios Pethane. Farten är medel, "tightheten" ligger också på medel. Ja, jag tror att hela halvan av splitten som Butcher ABC står för blir medelbra.

För övrigt så skulle denna split egentligen ha gjorts redan 2003, men blev av olika anledningar uppskjuten fram tills nu.

http://www.generalsurgery.nu/
http://www.myspace.com/generalsurgery

http://www.obliteration.jp/abc.flame.html

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home