Friday, April 11, 2008

Mord - Necrosodomic Abyss (2008)



Mord bildades 1999 som ett enmansband av Nordra (gitarr, bas, sång). En demo spelades in 2001, men det var först 2004 som det första "officiella" skivsläppet kom i form av EP´n Unholy Inquisition. Vid det laget hade den makalösa trummisen Necrolucas slagit slagit följe med Nordra. Nu dröjde det inte länge förräns bandet hade skivkontrakt och fullängdare nr. 1 såg dagens ljus i och med Christendom Perished 2006.
Nu är det dags för fullängdare nr. 2. Den heter Necrosodomic Abyss, och består som tidigare bara av låtar betitlade Opus. I detta fall Opus I till Opus VIII. Basen på denna skiva sköts av Necrosodom från Anima Damnata.

Mord spelar klassisk tidig black metal med inslag av thrashriff. Det går snabbt och det är fruktansvärt bra. Är du trött rekommenderar jag att du slänger in skivan, drar upp ljudet rejält och lyssnar på Opus I. När trummorna drar igång är det jävligt svårt att inte piggna till, ty Necrolucas är fan snabbare än en ekorre på uppåttjack. Han har helt klart fått en plats bland top 3 av mina favorittrummisar. Nordra på sång är heller ingenting att skämmas för, så på det hela taget är Mord inte bara bra, utan väldigt bra. Jag längtar redan efter fler släpp.

http://www.myspace.com/666mord

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home