Tuesday, December 27, 2005

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus (2005)


5/5

Dark Funeral är inte bara ännu en Black Metal grupp, utan snarare ett fenomen. Dom slog igenom 1994 med en självtitulerad EP, och la ribban för övriga svenska (och norska) BM grupper betydligt högre än vad den vid den tidpunkten låg (det var väl istort sett bara supergruppen Marduk som var riktigt stora).

De har tidigare släppt The Secrets of the Black Arts (1996), Vobiscum Satanas (1998), Diabolis Interium (2001), De Profundis Clarnavi Ad Te Domine (Live, 2004) , tre stycken EP´s och två split-skivor.

Attera Totus Sanctus är det starkaste släpped Dark Funeral har gjort sedan The Secrets of the Black Arts.
8 låtar, eller 42:58 minuter totalmangel av allra högsta klass, som gör vilken svartsjäl som helst överförtjust att få ställa i sin skivsamling. Denna skiva blir aldrig tråkig, utan känns snarare som att den är lite för kort, då man vill ha mer av rappa dubbelkaggar, dånande gitarrslingor och en vrålande Emperor Magus Caligula.
Vad som skiljer denna skiva från de tidigare är att Magus Caligula´s sång har fått något av en nytändning, för han låter betydligt vassare och argare än på de han sjungit på tidigare.
Även melodierna har en annan tyngd och låter mer som The Secrets of the Black Arts än som Diabolis Interium.

Totalt sett en suverän skiva som bör avnjutas mycket, länge och högljutt!

http://www.darkfuneral.se/

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home